Lubang puki bini2 sabah be ut

28-Sep-2014 23:17 by 5 Comments

Lubang puki bini2 sabah be ut - king of mongoliya

Jangan kata jadi exhibitor, jadi pegunjung pun tak pernah! Bila dengan Mood Republik, kitorang kena pi PWTC untuk pilih booth. Aku laki bini pun melengggang pukul 7am still lagi kat mamak pekena mee goreng. En Wan sempat balik Shah Alam pi tengok booth bagai, dia balik semula ke PWTC kul 12 malam, nombor aku lom kena panggil lagi pun. Tak sangka merasa aku laki bini berkampung demi Mood Republik. Tapi ada juga yang insist nakkan kukis tu even dapat lepas raya. sampai raya ketiga dia masih lagi dok men-refund duit customer kat bank. Tahun seterusnya, aku bukak offer untuk agen sebab aku taknak mak bapak aku habiskan masa kat membungkus and mengepos. Sangat lah good news pemangkin nak buat keje pagi ni. Cakap pasal menulis ni, aku time UPSR dulu, adalah satu penyeksaan batin kalau kena meringkaskan karangan. Kalau nak dapatkan diskaun ni, sila refresh blog ni lagi sekali and tunggu ada pop out window keluar. Tapi dia mintak blurkan wajah, dealer aku macam terover blurkan gambar terus ni. So kalau ada yang turun berat badan takat 1kg janganlah down. Kiranya aku takyah pi China pun sebenarnya untuk kenal tempat shopping and bawak stok. Cuma kekurangannya, aku tak dapat pilih sendiri la, semua serah kat dia je. Tapi kebanyakkannya cerita berdsarkan pemerhatian tak sampai seminggu. Majoriti yang masuk hospital sebab bersalin lama mana pun duduk kat hospital tu.

Lagipun punca sebenor aku start jual shawl tu sebab aku yang nak pakai. Masih lagi tak pilih kain, cuma serahkan bulat-bulat pada deisgner. Kalau ikut pemahaman aku (kita semua), yang masuk wad kecemasan tu mestilah perlukan rawatan segera. Bayangan dokter berlari ke sana sini, nurse tolak troli laju-laju, hiruk-pikuk nurse jerit panggil dokter ala-ala scene Pearl Harbour.

Tetiba dah jadi hal macam tu, memang lansung aku tak dapat gi booth la jawabnya. Walaupun hujan benti hujan benti berkali-kali, tapi crowd GLAM MARKET tetap ada. Kalau dah nama bapak aku tukang bungkus, mohon expect kotak yang 'berseni' bila pakej sampai nanti ya. Boleh baca kat situ apa-apa yang korang nak tau pasal diet. 27 Disember 2011, for the first time aku jual shawl kat blog. Tapi aku silap, disebabkan aku buat jubah untuk pakai sendiri, jadi aku tak ambik kira keperluan customer yang nakkan wudu' friendly and nursing friendly. Tangan sampai terketar-ketar tulis consignment note sebab nak kejarkan takut Pos Laju sampai. Disebabkan aku tak berapa nak pakai skirt, jadi aku tak buat dah skirt. Apetah lagi kalau ahli keluarga dengar nurse tu cakap depan-depan. Sebab dalam ramai-ramai, cuma sorang je mulut lanch macam tu. Dia punya sakit tu macam tulang pinggang kena lipat ngan tulang bontot. Aku tak tau apa reason dokter suruh jugak bersalin normal walaupun suami desak untuk dibedah. Sebab masa aku retak kaki year 1999 dulu, aku melepak 3 jam jugak kat ruang menunggu wad kecemasan Hospital Kajang. Nurse letak pengampu kayu kat belakang betis and balut ngan kain anduh je janji kaki tak gerak sangat. Orang kata kalau nak dirawat cepat baik gi hospital swasta.

Ahad, aku ngan En Wan attend Open Day Mood Republik kat PWTC tu. Seriously, it helps you to understand better how Green Ard bantu dapatkan berat badan ideal. Tak pernah plan pun nak jadikan jual-jual shawl ni satu real bisnes. Kalau nak lebih cantik pun boleh, cuma aku takde butik. Masa ni huru-hara jugak lah sampai aku batalkan banyak appointment dengan customer semata-mata nak handle packing untuk shawl ni. Ni lah yang dikatakan, do the right thing at the right time. Kali ni konfiden berganda siap pakai kasut pengawas bagai. Ada jugak pesakit dah sakit tak tahan sangat, si suami pun dah mintak untuk sign surat kebenaran isteri dibedah, tapi dokter cakap "Cubalah dulu dik, mak-mak kita dulu semua bersalin ikut bawah, boleh je". Sebab aku pernah pengalaman masa nak bersalin Redza, 15 jam tahan sakit sampai biru kuku kaki semua tapi jalan tak bukak-bukak. Yang tu kena tanya dokter-dokter sekalian apa rasionalnya. Tu cuma syarat sementara nak tunggu giliran kena simen.

Mula-mula aku nak say sorry to readers yang susah-payah datang ke booth Green Aard kat SACC Mall Sabtu and Ahad lepas. Sejak Green Aard release on 13 September, kitorang dah attend 3 event. Lepas tu, tengah makan En Wan kata "Eh, dah ada orang tunggu kat PWTC dari pukul 4pm semalam la". Jadi, memang jangan haraplah aku tau apa yang terjadi kat sana kalau dia update kat IG. Tapi teruk gak Mood Republik kena kutuk kat IG dorang semalam. Especially yang tunggu dari petang Ahad demi nak dapat nombor sebab takut booth dah habis. Februari depan Green Aard ada di Karnival Mega Sale JB and PWTC KL. Tapi disebabkan aku aim nak masuk aliran Sains, nak taknak aku kena hadap jugak subjek puaka ni. Aku baru je rasa nak procrastinate lebih sikit pagi ni. Isikan details kat situ and tunggu kod diskaun akan diemailkan kat korang. Tak aci beli online, kena pi sana beli kat booth baru dapat harga RM75 ni. Tak bersenam pun, cuma dia nak cepat turun jadi dia stop pengambilan makanan bergula tinggi like air gas, kukis and kek. Dah la kau tak payah exercise and tak payah sekat makan kan, lojikla kalau takat 1-2 kg je turun. Masa ni aku cuba pelbagaikan produk, dari candy jeans, cardigan, accessories. Semua pun aku serahkan pada principal aku kat China belikan. Sebab tu kadang bila barang sampai, warna dia lain dari apa yang dia update kat aku. Kelmarin ada viral kes Hospital Kuala Pilah (kalau tak salah aku ini hospitalnya). Semalam pun aku nampak ada cerita pasal hospital kerajaan jugak, tak ingat hospital mana. Jadi, sebenarnya pemerhatian 3-5 hari belum boleh dijadikan kesimpulan untuk apa-apa cerita. Lepas tu sambung 29 hari lagi untuk jaga Rayyan kat NICU. Cukup untuk membuatkan aku layak menjadi maskot Hospital Serdang. 28 hari pertama sebagai penduduk tetap wad bersalin, macam-macam cerita aku dapat. Tipulah kalau nak kata semua nurse and dokter kat sana serasi dengan kita. Mulut anak aku pun dia takleh bukak untuk check tekak. Ambik darah test denggi, test apa ntah lagi nama penyakit tu. Samalah macam kita, gaji dah la ciput, kena buat keje macam-macam, siap kena gantikan keje orang lain bagai.

Ada yang datang sampai 2 hari semata-mata nak jumpa aku. Ada yang datang dari Gombak nak beli 5 botol katanya tapi frust, stok habis. Aku tertanya-tanya gak, apehal yang kau nak berumah-bertangga kat PWTC sampai 12 jam ni? Last-last ada yang nombor belakang-belakang dapat pilih booth dulu. Untuk Mood Republik, aku dapat KL YES PWTC 2016 (Dec) and aku pilih Johor Raya Fest walaupun booth KL Raya Fest masih ada lagi. Tapi apa-apa pun Dec 2015 ni, jemput datang ke Bazaar Lepak Shah Alam anjuran Faiz Dickie. Masa tu aku bajet, takpe, kena abiskan SPM je dulu. En Wan memang aku akui lah dia punya maths power gila. Keluar-keluar bilik air nak Subuh tadi En Wan dengan excitednya bagitau "Green Aard dapat Mood Republik! Sebab tengok dia punya application gila bahabi punya banyak. Siap kena lukis plan booth nak buat macamana apa semua. Lepas dapat kod, boleh ke shopping Ephyra sebab Ephyra aku park kat website sana. Booth ni kat open parking space tau, bukan kat dalam SACC. Kalau ada sesape ada soalan tentang Green Aard atau tentang diet, kita boleh lepak discuss kat sana ya. Lainlah kalau kau exercise kaw-kaw tapi tak turun berat tu lain la cerita. But tak dinafikan, masalah biadap ni memang wujud kat mana-mana pun. Bersepah orang biadap, nak-nak lagi kat ruangan komen media sosial. Ni aku nak cerita pengalaman aku lepak hospital kerajaan. Memang ada 1-2 orang yang cam harem sikit tapi tu bukan masalah profesion tapi masalah individu. Aku pulak yang kejutkan dia untuk bagi anak aku ubat tengah-tengah malam. Last-last dia nak tranfer Rayyan ke Colombia Asia Puchong buat MRI! Pesakit tak ramai, jadi nurse and dokter pun takde lah se-busy yang kat hospital kerajaan.

Kebanyakkan budak-budak yang kerja jual credit card, jual insurans, MLM, asal-asalnya dia bukan minat sangat pun. Bak kata UAI, minat memasak belum tentu rajin masak. Walaupun waktu tu dah 5 tahun tak buat this kukis, aku still boleh ingat sebijik-sebijik resepi dia. Memang sape buat slack kat tukang buat kukis time tu besar harapan kau yang aku masukkan dalam oven. Lepas aku naikkan entry pasal buat kukis tu, tak sangka ramai yang mintak aku jual. Kotak Kotex je yang takde sebab kat rumah Mak Aji tak wujud dah bendalah tu.

Itu lebih baik dari kau buat sesuatu yang kau minat tapi kau tak nampak hala tuju dan future perkara yang kau minat tu. Sebab minat belum tentu buatkan kau ada rasa nak buat. Kalau kita fokus dengan misi, kita pasti buat dan pasti success. Macam aku, minat jadi ahli saintis konon, tapi aku tak penah apply pun keje untuk jadi penyelidik. After 5 years tak buat kukis ni, on that day aku buat balik. Kitorang tunggu je kalau dia kata "Yang ni tak ok". Kalau dia kata OK, maknanya kukis tu tunggu raya sok baru boleh makan. Ada yang dapat kotak biskut Jacobs, kotak kasut Bata.

Aku pun pun tak tau rupanya shawl ni ada jual kat Jalan TAR. Kebanyakkan kedai kat Jalan TAR tu kadang wholesaler yang ambik atas orang atas orang, ntah berapa kali orang berpindah tangan, sebab tu jadi mahal sikit. Sebab tu aku tak kuasa nak sertabutkan kepala otak aku dengan mikir apa kain nak pakai, apa motif nak pakai, bla bla bla. Ni main selfie je gambar tudung, tu yang tak boleh blah tu.

Lagipun dorang nak bayar sewa kedai, pekerja, maka lojik lah kalau jual mahal. Dengan kata lain, aku masih lagi 'main-main' dengan shawl bisnes ni.

Year 2011 aku dah start bertudung, tapi malas nak keluar masuk kedai belek-belek tudung and shawl, jadi yang paling senang adalah, tengok katalog and order terus.

Masa tu, aku tak reti lagi nak gugel shawl-shawl online kat Malaysia ni. Kebetulan principal untuk barang-barang biotech aku ada yang dari China and Korea. So bila aku dah bertudung, dia perasan yang tudung aku bersilih-ganti. Sebab principal aku ni baik, dia tak mintak komisyen pun belikan shawl, jadi aku serahkan pada dia je.

Tapi bak kata budak yang buat status ni la, kalau kau ambik course yang ada subjek yang kau tak minat, maknanya kau sedang memperjudikan nasib kau. Lepas habis kelas terus pi library (CAIS) untuk dapatkan buku tu. Kalau buku tu banyak demand, dah tentu pegawai CAIS carik aku sampai ke lubang cacing suruh pulangkan buku. Bak kata status FB tu, ada yang kat skolah bangang maths, tapi kat U dia improve.

  1. Video lucah datin 02-Sep-2014 03:30

    Sometimes, working all day, taking care of kids for hours, or staying home can make you wish there were more adults to talk to.

  2. high income online dating 24-Jul-2014 06:24

    Afterwards we enjoyed a festival at the Riverfront park.